Fina prestationer i Corem Open

Traditionsenligt är Båstadtennis Corem Open startskottet på sommarlovet och efter förra årets uppehåll var det extra taggade spelare på plats från KLTK. Och resultaten lät inte vänta på sig.

Som alltid var vädret lurigt i Båstad och spelarna fick kämpa hårt med att anpassa sig till olika förhållanden med allt ifrån stormvindar och regn till stekande hetta. Men KLTK:s juniorer gjorde det med bravur.

–  Efter ett helt år av tävlingsstopp var det otroligt kul att vara tillbaka och se spelarna in action igen, kommenterar chefstränare Aftab Baig. Det är ute på tävlingarna som vi verkligen kan se hur det vi jobbat med gett effekt, men också vilka delar vi behöver utveckla vidare. Dessutom finns inget substitut för att träna nerverna än stora tävlingar.

Sebastian Eriksson visade mycket hög nivå när han vann 16-års klassen utan att tappa ett enda set. Sebastian avslutade innesäsongen på topp och har nu börjat hitta rätt form även ute. Han har jobbat hårt med sin serve och sina spelmönster under de gångna månaderna och det börjar verkligen sätta sig i matchspelet.

I tolvårsklassen glänste KLTK med många fina prestationer. Rebecca Malmström, som segrade i FS12A, imponerade stort då hon bara släppte fem game totalt. I PD12 spelade William Kjellberg med Oliver Wennerstad från Salk. Efter några tuffa matcher höjde de nivån ordentligt och vann finalen komfortabelt.

Ett år unga Filippa Bolander tog sig hela vägen till semi i FD12 med partner Teresa Wiesel, som representerar Djursholms TK. Sist men inte minst krigade sig Noel Hajduk till semi i PS12B.

–  Grunden till att tävla i tennis är att hela tiden kämpa och göra sitt yttersta i alla lägen. Flera av de yngre spelarna har verkligen anammat detta och visar stor kämpaglöd under sina matcher. Som tränare är det grymt inspirerande att se, avslutar Aftab.

Urval av resultat

PS16A Vinst Sebastian Eriksson
FS12A Vinst Rebecca Malmström
PD12 Vinst William Kjellberg (Oliver Wennerstad, SALK)
PD18 Final William Alsterback (Tsegai Gebremeskel, Smedslättens LTK)
FS16B Semifinal Fredrika Nicander
PS12B Semifinal Noel Hajduk
FD14 Semifinal Astrid Skarke (Louise Ternström, Näsbyparks TK)
FD12 SemifinalFilippa Bolander (Teresa Wiesel, Djursholms TK)
FD16 Kvartsfinal Vaida Matuseviciute (Fredrika Runström, Fair Play TK)
FD18 Kvartsfinal Alexandra Ristfeldt (Jenny Larsson, Näsbyparks TK)
PD14 Kvartsfinal Philip Svahn (Patrik Munkhammar, Nynäshamns TK)
FD14 Kvartsfinal Rebecca Malmström/Fredrika Nicander
PS12A Kvartsfinal William Kjellberg