Favoriterna vidare till semifinal

Några av världens bästa juniorer befinner sig denna vecka i Stockholm för Kungens Kanna & Drottningens Pris. Först ut på fredagen var tjejerna vars matcher gick relativt snabbt. Favoriterna höll för trycket och är klara till lördagens semifinaler.

Dagens hetaste tjejmatch blev den mellan ryska kompisarna Aliina Korneeva och Daria Shadchneva. Det blev en härlig kamp i första set med mycket energi från bägge spelarna. Det krävdes ett tiebreak för att skilja dem åt i första set där Daria var starkast. Därefter flöt det på och Daria Shadchneva kopplade ett grepp som motståndaren inte kunde ta sig ur. Vinst med 7-6, 6-3.

Titelförsvarande Brenda Fruhvirtova och förstaseedade Brit Martin (bilden) har bägge två sett väldigt starka ut. Brits powertennis har betalat sig väl så här långt i turneringen. Det finns de som hävdar att morgondagens möte mellan Brenda och Brit är den moraliska finalen.

– Det ska bli intressant att se vem av de två som kommer att vara först på bollen för att försöka styra sin motståndare. En sak är säkert, det kommer att smälla i Kungl. Tennishallen, kommenterar tävlingsgeneralen Joe Beaton.

När sedan pojkarna klev in på banan blev det betydligt jämnare matcher. Dagens batalj blev mötet mellan ryssen Dmitrii Burtsev mot britten Viktor Frydrych.

En väldigt jämn kamp från första till sista boll. Publiken fick se stor tennis där spelarna bjöd på rafflande dueller i högt tempo. Ryssen såg länge ut som vinnare men sent i andra set fick Viktor hål på sin motståndare. Segersiffrorna skrevs till 2-6, 6-4, 6-4.

Andraseedade Martin Landaluce från Spanien hade en tuff dag på jobbet. Trots en bra start med en 4-1 ledning gick första set till Daniil Sarksian från Ryssland efter 8 raka vunna game. Daniil kanske slappnade av vid ledning 6-4, 3-0 och blev passiv i sitt spel. Martin var inte sen att utnyttja detta och en 4-1 ledning blev i stället 4-6. I avgörande set hittade spanjoren tillbaks till den höga nivån som han visat tidigare i veckan och avslutade matchen med en 6-1 vinst.

I morgon möts förstaseedade Atakan Karahan från Turkiet och 3:e-seedade Oleksandr Ponomar från Ukraina. Ponomar kommer försöka bygga spelet kring sin serve och forehand där han vill hålla duellerna korta. Atakan å andra sidan trivs väldigt bra med att ligga på defensiven och vänta på sina möjligheter.

– Kombination av Karahans och Ponomars spelstilar lovar gott att deras möte kommer att bjuda publiken på väldigt underhållande tennis, avslutar Joe Beaton.

SPELSCHEMA, LOTTNING, LIVE SCORE, WEB-TV