En klubbkamrat och legend har lämnat oss

Den före detta elitspelaren i tennis tillika ishockeylegenden, Vladimir Zabrodsky, har avlidit i en ålder av 97 år.

Vladimir var den tjeckoslovakiska landslagsstjärnan i ishockey som gjorde oslagbara 29 mål på sju matcher i VM 1947. Innan han under dramatiska former flydde sitt hemland för att bosätta sig i Sverige hann han med att som lagkapten vinna två VM-guld med Tjeckoslovakien både 1947 och 1948. Zabrodsky spelade också ett flertal Davis Cup-matcher för sitt hemland. 1939 blev han som 16-åring juniormästare och som senior vann han en nationell singeltitel och sju i dubbel.

Efter flytten till sitt nya hemland arbetade han som tränare för ishockeylagen Leksand, Rögle och Djurgården. Under åren 1966 – 1968 arbetade Vladimir som tränare för Svenska Tennisförbundets och det var under denna period som han startade en tennisskola i Ronneby. Verksamheten drivs fortfarande vidare av sönerna Vladimir j:r och Jan.

Efter tränaruppdraget med Djurgården hockey fångade KLTK in Zabrodsky som blev klubbens chefstränare; en position han behöll i tjugo år fram till pensioneringen. Tävlingslusten fanns kvar även på äldre dar och 1985 i Melbourne vann han Veteran-VM i dubbel i par med Torsten Johansson.

Efter att Vladimir nåt pensionsåldern fortsatte han sin tränargärning på KLTK i ytterligare 16 år, ända fram till 2007.

Vladimir Zabrodsky tilldelades Kungl. Lawn Tennis Klubbens Förtjänstnål 2006.

En gentleman, uppskattad ledare och idrottslegendar har lämnat KLTK.