En hedersledamot har lämnat oss

KLTK:s förste utländske hedersledamot George H.W. Bush har avlidit vid 94 års ålder. Bush var USA:s 41:a president 1989 - 1993.

George Bush var en stor tennisentusiast och till KLTK hittade han via sin gode vän Wille Wachtmeister (1923 – 2012) som var klubbens vice ordförande på 1970-talet. Wachtmeister var en av Sveriges mest framstående diplomater och bodde i Washington i 30 år. Här blev han god vän och tennispartner med Bush.

George Bush besökte Stockholm och Kungl. Tennishallen 1983 som USA:s vicepresident och kom på återbesök som ex-president 1993, då han erhöll klubbens högsta utmärkelse – Hedersnålen. Bush är Kungl. Lawn Tennis Klubbens hitintills ende innehavare av Hedersnålen som inte varit svensk medborgare. Bush bjöd även vid ett flertal tillfällen in klubbkamrater från KLTK till Vita Husets egen tennisbana.

Som tennisspelare var George Bush en snabb och effektiv dubbelspelare om än med en något avig serve. Enligt egen uppgift var anledningen till servetekniken att hans mor tvingat honom att spela tennis med höger hand trots att han var vänsterhänt.