Elitserien i full gång

KLTK:s herrlag har redan hunnit spela 3 av sina 7 matcher i årets Elitserie och det har bjudits på stor dramatik och många fina insatser.

Den första matchen borta mot hemtrevliga Tabergsdalens TK inleddes med att KLTK segrade i båda dubblarna. Erik Grevelius vann sin tredjesingel och Sebastian Eriksson kunde sedan vinna avgörande singelmatchen och därmed fastställa slutresultatet till 4–2 i KLTK:s favör.

Match nummer två spelades på hemmaplan mot Upsala TK och där var det istället stolpe ut i dubblarna, då bägge matcherna gick till matchtiebreak och ”fel” lag vann. Singlarna slutade 2–2 då Erik Grevelius och Sebastian Eriksson fortsatte på det inslagna vinnarspåret från Taberg.

I tredje matchen kom storfavoriterna Fair Play TK på besök och det bjöds på högklassig tennis. KLTK chockade med att vinna förstadubbeln då 17-åriga debutanten Christopher Norlin i par med college-spelare Erik Grevelius besegrade de finska och norska DC-spelarna Otto Virtanen och Viktor Durasovic i raka set. I singelspelet var det tufft motstånd men Sebastian Abboud visade nivå och hade flertalet setbollar mot top-400 spelaren Virtanen.

Fyra matcher återstår och närmst på tur står Salk på bortaplan fredag kväll. Söndag 13.30 spelas sedan sista hemmamatchen för säsongen då GLTK kommer på besök till Kungl. Tennishallen.

– Våra killar kämpar väl och trots förlust i de två sista matcherna så har vi bra självförtroende och härlig energi inför de utmaningar som återstår, kommenterar KLTK:s lagledare Zack Ohlin.

Spelare som har deltagit hittills:
Sebastian Abboud
Gabriel Berner*
Sebastian Eriksson
Erik Grevelius
Christopher Norlin*
Anton Stendal*
Alexander Watanabe Eriksson

* = debutant i Elitserien