Elitserien är över för KLTK

Under tisdagen avslutades Elitserien för KLTK:s herrar med derby mot finaljagande SALK.

SALK behövde vinna med 6-0 för att nå finalmatchen mot Fair Play TK. Det började bra för gästerna som vann båda dubblarna.

I singelspelet vann SALK andra, tredje och fjärdesingeln i raka set men både Sebastian Abboud och Sebastian Eriksson servade för set i sina matcher, så ett bättre resultat låg inom räckhåll.

På förstasingeln förstörde Linus Carlsson-Halldin (bilden ovan) festen för gästerna genom att besegra högre rankade Simon Yitbarek.

– Ännu en fin insats av Linus som blott 18 år levererar 4-3 i matcher på förstasingeln i årets Elitserie, vilket styrkebesked, kommenterar lagledare Magnus Ennerberg

Serien är slut för i år och resultatmässigt så blir det en sjätteplats bland de åtta lagen i serien. Ett starkt resultat med tanke på att snittåldern i laget är 17,5 år, en unik spelartrupp i dessa sammanhang.

– En mycket väl genomförd serie av vårt unga lag. Vi ger allt vi kan och det vi lär oss under dessa matcher kommer vara mycket värdefullt för spelarnas fortsatta utveckling, sammanfattar Ennerberg.

Totalt har åtta spelare varit med och spelat matcher samt bidragit från sidan under seriens gång. Fyra av spelarna är KLTK-grabbar sen barnsben och de andra fyra har bytt till KLTK i 16-års åldern för att vara med i Academy of KLTK-satsningen.

– Imorgon är vi tillbaka på träningsbanan, avslutar Ennerberg.

Spelare:
Sebastian Abboud
William Alsterback
Linus Carlsson-Halldin
Timothy Carlsson-Seger
Sebastian Eriksson
Erik Grevelius
Sebastian Jonsson
Alexander Watanabe Eriksson

Ledare:
Aftab Baig
Rickard Billing
John Björksund
Magnus Ennerberg

Inslag med bilder och intervjuer från dagens matcher HÄR!
Samtliga resultat Elitserien 2020 HÄR!