659 game och Mästarna korades

Det bjöds på härlig tennis i högt tempo när årets KLTK Doubles Championship avgjordes den 2 april i Kungl. Tennishallen. Efter 659 game fanns där ett vinnarpar i både damdubbel och herrdubbel.

I damfinalen visade sig gammal vara äldst. Olivia Boija och Ebba Undén segrade med 6–1 mot det klart yngsta paret i turneringen; KLTK:s tävlingsjuniorer Edith Edlund (2007) och Isabel Eriksson (2008). Team Boija/Undén fick lyfta den vackra silverskålen, donerad av Anna Wallenberg, efter att endast ha släppt ett game under hela turneringen. Detta inträffade i finalen mot Edlund/Eriksson.

– Det var en underbar dag. Sjukt bra uppstyrt, jätteroliga matcher och kul med så brett ålderspann. I finalen hade vi mer dubbelerfarenhet, vi är ju lite äldre rävar. Edith och Isabel var jätteduktiga, säger Ebba Undén som därmed vunnit turneringen två år i rad.

Herrfinalen spelades mellan de regerande dubbel-KM-mästarna Eric Ahrén Moonga/Jakob Amilon som mötte Simon Freund/William Kållberg. Matchen slutade 6–3 i Freunds och Kållbergs favör som därmed fick ta emot Peter Schönströms Hederspris.

– Det var väldigt små marginaler och lite flax för oss. De vill nog ha revansch nästa år, säger Simon Freund med ett skratt och fortsätter:

– Det är verkligen en väldigt speciell sammanhållning här. Vi i den lite yngre generationen har blivit inspirerade av de äldre medlemmarna här som håller ihop väldigt bra – det är något vi försöker bygga vidare på. Jag hoppas att detta blir en långvarig tradition.

Jämte finalbanorna serverades champagne från Veuve Fourny & Fils som avnjöts till de välspelade finalerna. När turneringspokalerna delats ut väntade middag i Restaurang Kungliga och prisutdelning. Finalisterna tog emot ett exemplar var av klubbens jubileumsbok Det var en gång en prins, samt en flaska Veuve Fourny & Fils.

Tack till alla spelare för en väl utförd turnering och en trevlig middag. Samtliga resultat hittar du HÄR.

Nedan följer bilder från poolspelet, slutspelet, finalerna, middagen och prisutdelningen.