Klubbmästarna i dubbel korade

Nyligen avslutades dubbel-KM, eller lite högtidligare KLTK Doubles Championship, i Kungl. Tennishallen. Vi fick se många fina matcher under tävlingens gång, där några av de sammanlagt fyrtio paren fick kämpa mer än andra.

I herrklassen tävlades om Peter Schönströms Hederspris och i damklassen om en vacker silverskål donerad av Anna Wallenberg.

I damernas final mötte Thyra Taune och Ebba Undén Lisa Kullendorff i par med Lisa Sandefeldt. De förstnämnda kommer båda från klubbens egna juniorled med tunga meriter i bagaget. Thyra har tagit JSM-guld i dubbel samt vunnit lag-SM i såväl F15 som F18 klassen. Ebba å sin sida har spelat i EM för Sverige, både individuellt och i lag, som topprankad under hela perioden. De båda krönte slutligen sin juniortid med varsitt college-stipendium i USA. En minst sagt tuff utmaning för finalmotståndarna Lisa och Lisa, som kämpade väl men fick se sig besegrade i två raka set.

Herrarnas final var trots segersiffrorna 6–2, 6–1 en jämnare historia. Vann gjorde paret Jacob Amilon/Eric Ahrén Moonga, men vi fick beskåda många fina dueller innan matchbollen var slagen. Paret John Flodin/Igor Tubic, som i semifinalen slagit andraseedade Simon Julin och Johan Samuelsson i en tight match, fick till slut ge sig. För Ahrén Moonga innebär årets vinst en hattrick i dubbel-KM och hans namn kommer därmed att för tredje gången ingraveras på Peter Schönströms ståtliga pokal.

Den 24 oktober ska vi kora klubbmästarna i mixed. Anmälan är öppen till den 15 oktober.

(Bilden ovan: John Flodin, Igor Tubic, Eric Ahrén Moonga och Jacob Amilon)