Drottningen av dramatik vidare

Sju svenskar var i elden på onsdagen för andra omgången i Superkategori-tävlingen Kungens Kanna & Drottningens Pris. Endast en överlevde och det efter ännu en holmgång som bjöd på stor dramatik.

Tiana Tian Deng, från Norrtälje tävlandes för Salk, tog sig vidare från första omgången efter vinst i tiebreak i avgörande set. På onsdagen upprepades mönstret i mötet med Finlands hopp, Milla Kotamaeki. Tiana (bilden ovan) förlorade första set men vände sedan och vann de två följande med 6–1, 7–6. I torsdagens åttondel ställs hon mot belgiska löftet Marilyn Van Brempt. Vågar vi hoppas på en svensk i ”Last 8 Club”?

Ett annat intressant möte i Drottningens Pris i morgon torsdag är matchen mellan Dusica Popovski, Serbien som möter italienskan Angelica Sara. Dusica är rankad nummer 20 och Angelica nummer 18. Den stora frågan är om det blir de serbiska stoppbollarna eller den italienska kämpaglöden som drar det längsta strået.

En intressant spelare att hålla ögonen på under morgondagen i Kungens Kanna är fransmannen Moise Kouame som kvalade in i tävlingen och väl där går han från klarhet till klarhet. I nästa match väntar Edwin Averjanov från Estland.

Vill man se ett spelsinne och ett fotarbete utöver det vanliga så ska man bege sig till Kungl. Tennishallen. Toppseedade rumänen Yannick Theodor Alexandrescou är två huvuden kortare än sina motståndare men än så länge är det ingen i tävlingen som rått på honom. På torsdag ställs han mot Alan Aiukhanov, rankad 48.

– Vi har morgondagens stjärnor på WTA- och ATP-touren här i Kungl. Tennishallen under slutdagarna av Kungens Kanna & Drottningens Pris. I morgon torsdag börjar åttondelsfinalerna klockan 10.00, hälsar tävlingsledare Joe Beaton.

Foto: Lars Hoffman


Publicerat 2022-11-02