Förlust i semifinalerna efter stor dramatik

Det blev förlust för både F18 och P18 med minsta möjliga marginal i semifinalen av Svenska Juniorcupen. Derbydrabbningen mot Salk blev spännande från start till mål men motståndarlaget var starkast för dagen och KLTK missade därmed finalen med en hårsmån.

Matcherna gick parallellt i Kungl. Tennishallen och kombinationen av derby och semifinal gav ett troligt nytt publikrekord för KLTK i 18-årsserien, vilket märktes av den fullsatta läktaren i ”gruvan” under de inledande dubblarna. KLTK hade sina chanser och matcherna var spännande och ovissa på samtliga banor. Tjejerna vann sin dubbel efter flera räddade matchbollar med starkt stöd från läktaren. Killarna gick till 1–1 efter dubblarna.

På tjejsidan var formstarka Salk-tjejerna Tilde Strömquist och Lea Nilsson på singel 1 och 3 starka och tog sina singlar i raka set, även om KLTK:s Lisen Rinman och Fredrika Nicander slet hela vägen. Andrasingeln var därmed avgörande och bjöd på stor spänning. Isabella Svahn räddade flera matchbollar i andra set för att sedan själv ha matchbollar i matchtiebreaket men till slut blev Salks nyförvärv Agnes Mitteregger matchhjälte.

I singelspelet inledde Salk bäst och vann singel 2 och 3 på killsidan. Gabriel Berner gav dock KLTK hopp efter en stark vinst mot Rafael Ymer. På fjärdesingeln avgjorde sedan Salk i ett matchtiebreak som innehöll det mesta.

– Det var otroligt tuffa matcher. Vi gav allt vi kunde men Salk var bättre idag, kommenterar coach John Björksund.

– Roligt att vi fick till båda matcherna samtidigt. Till nästa år hoppas vi att SvTF lyssnar på det förslag som flera klubbar lämnat in kring ett gemensamt slutspel för 18-årsserien så det blir lättare att planera för spelarna och att göra ett större arrangemang kring matcherna, avslutar coach Magnus Ennerberg.

 

Publicerat 220821