Dött lopp mot Växjö

I helgen spelade KLTK:s elitherrar sin andra hemmamatch, motståndet stod Växjö TS för.

Efter två raka segrar var det ett laddat Team KLTK som kom till start mot gästerna från Småland. För tredje gången i rad inleddes dubbelspelet med oavgjort resultat, Jakob Amilon och Simon Freund (bilden ovan) har hittat varandra och vann sin dubbel komfortabelt i två raka set. I den andra dubbeln visade sig kusinerna Adam och Tim Heinonen för svåra för Jan Koupil i par med Linus Carlsson-Halldin, 1-1 således efter dubbelspelet.

Singelmatcherna var på pappret ovissa och dagsformen skulle visa sig avgörande för utgången. Kungliga klubbens mannar förlorade tredje- och fjärdesingeln och hamnade i ett prekärt 1-3 underläge. Dock skulle både Jakob och Simon får bekänna färg ytterligare en gång. Båda spelarna höll huvudet kallt och vann sina respektive singlar vilket räddade dagen, slutställning 3-3.

– Härligt att se Jakob och Simon avsluta så resolut som de gjorde, Simon har ett tufft första set men reder ut det i tiebreak och vinner klart i andra. Som matchen utvecklades är vi nöjda med vår poäng, summerar lagkapten Aftab Baig.

Näst match för KLTK:s herrar är redan på tisdag den 26 november borta mot SALK.