Dimitrov triumferade

Bulgaren Grigor Dimitrov tog sin första ATP-titel genom att besegra världstrean David Ferrer med 2-6, 6-3, 6-4 i Kungl. Tennishallen. Segern i If Stockholm Open var dessutom den första av en bulgarisk spelare på ATP-touren.

Matchen började trögt för Dimitrov som förlorade tre game i egen serve i första set, som han förlorade med 6-2. Vid den tidpunkten såg det mycket tufft ut för den unge bulgaren, kanske särskilt med tanke på att han mötte en av de spelare på touren som kämpar hårdast och inte ger bort många enkla poäng.

Dimitrov lyckades dock vända matchen och höll sin serve i hela andra set. I det tredje setet stod matchen länge och vägde, men Dimitrov bröt Ferrers serve i det så ofta viktiga sjunde gamet. Spelarna höll därefter sina servar och vid ställningen 5-4 fick Dimitrov möjlighet att serva hem matchen, turneringen och sin första ATP-titel. Nerverna höll och en mycket lycklig Dimitrov kastade sig ner på den klassiska centercourten efter matchbollen.

Sven Davidsons Double Trophy tillföll Aisam-Ul-Haq Qureshi och Jean-Julien Rojer. Paret, som är rankade sjua på ATP-rankingenbesegrade svenskparet Jonas Björkman och Robert Lindstedt med klara 6-2, 6-2.