Delad poäng för elitdamerna

I årets tredje elitseriematch för damerna var smålandsklubben Tabergsdalens TK på besök i Kungl. Tennishallen.

Det stod 1-1 i matchen efter de båda inledande dubblarna. Alexandra Viktorovitch i par med Lisa Zaar vann sin förstadubbel efter att ha vänt ett underläge i båda seten mot ett duktigt norskt par från Tabergsdalen. Anna Leijon och Alva Norberg spelade andradubbeln och bjöd på ett modigt och tufft spel med inbrytningar på nät och många NoAd-bollar. Tyvärr var motståndet för starkt i de avgörande bollarna och Tabergsdalen gick vinnande från andradubbeln.

I singelspelet gjorde Lisa Zaar en helgjuten insats och vann snabbt sin andrasingeln. Anna Leijon kämpade mot Klara Milicevic på tredjesingeln men Klara vann i två raka. Lovisa Condé spelade fjärdesingeln och kämpade mot starka Andrea Raaholt men Taberg tog matchen och därmed ledningen med 3-2. Avgörande match blev därmed Alexandra Viktorovitch mot norskan Astrid Wanje Brune Olsen. En tuff match med två tonåringar som båda har WTA-ranking. ”Alex” visade styrka då hon vände underläge i båda seten. I andra set hade Olsen en 5-2 ledning men Viktorovitch höjde sin nivå och tog fem raka game.

– Det var bra fart i dagens matcher, tjejerna ger allt som vanligt och vi kan vara stolta över krysset mot en stark motståndare. Nu laddar vi för bortamatch mot Uppsala på lördag, summerar coach Ennerberg.

Slutresultatet blev 3-3 mot Tabergsdalens TK.

För att läsa mer om serietabellen och resultat, SE HÄR.