Del Potro till Kungliga

Den förre världsfyran och US Open-segraren Juan Martin Del Potro är nu klar för If Stockholm Open. Argentinaren blir ett stort hot mot Robin Söderling i kampen om titeln.

Juan Martin Del Potro har länge dragits med skadeproblem som har lett till att den förre världsfyran tappat rejält på rankingen. Argentinaren var så sent som i februari i år rankad 485. På ett halvår har han klättrat hundratals placeringar upp till sin nuvarande 18:e plats.

– Han är på väg tillbaka med stormsteg. Han kan mycket väl vara rankad inom topp tio när If Stockholm Open drar i gång, säger Thomas Johansson, tournament director.

För att Del Potro ska nå topp tio krävs ett bra resultat i US Open, där han tog hem titeln 2009. Och väl i Kungl. Tennishallen, oavsett ranking, blir han en tuff konkurrent för hemmahoppet Robin Söderling.

– Underlaget passar honom som hand i handsken. Han slår kopiöst hårt. Han och Robin är de som slår hårdast av alla på touren, säger Thomas. Jag tror att Del Potro är den som framöver kommer att kunna utmana topptrion Djokovic, Nadal och Federer.

Del Potro gör i oktober sin andra If Stockholm Open start. Första gången han deltog var 2007. Då förlorade argentinaren i första omgången mot just Thomas Johansson när han tvingades bryta matchen på grund av skada. Nu är han ute efter revansch.