DC-laget på ingång

Redan på söndag anländer delar av det svenska Davis Cup-laget till Kungl. Tennishallen för att påbörja förberedelserna inför matchen mot Israel den 13 - 14 september.

KÖP BILJETTER HÄR!

Sveriges Davis Cup-kapten Johan Hedsberg, har tagit ut sitt lag. Gustav Hansson, 24, gör debut i DC-sammanhang där han får sällskap av Mikael Ymer, Elias Ymer och Markus Eriksson som alla har tackat ja till spel.

– Jag tycker att det här unga laget känns mycket spännande. Samtliga är på väg uppåt och uttrycker att de är laddade och inspirerade inför uppgiften, säger Johan Hedsberg.

– Gustav Hansson är en spelare som jag har känt länge och varit ledare för i pojklandslaget. Han har visat framfötterna i collegetennisen och jag är säker på att han är redo för den här nivån.

Dubbelspecialisten André Göransson blir femte lagmedlem och Jonathan Mridha är uttagen som reserv.

Landskampen som spelas i Europa/Afrika-divisionens grupp 1 är nationernas fjärde möte. Israel leder inbördes möten med 2-1 och vann senast i Tel Aviv 2016 på hardcourt utomhus.

– Det här blir en tuff match, den saken är klar. Israel har ett bra lag med mycket rutin. Vi ska göra allt vi kan för att hitta ett sätt att vinna det här, säger Johan Hedsberg.