Davis Cup är tillbaka

För en knapp månad sedan stod det klart att Sverige får möta Chile i Davis Cup-kval på hemmaplan i mars. Nu är det bestämt att spelplatsen åter blir Kungl. Tennishallen i Stockholm.

KÖP BILJETT HÄR

– Kungl. Tennishallen är Davis Cup-lagets hemmaborg och vi är väldigt glada att kunna spela även den här matchen i denna klassiska arena. Förhoppningsvis inför en stor och entusiastisk publik. Det nya formatet innebär fredagsspel med två kvällsmatcher i singel och avgörande matcher på lördag, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

Sverige har spelat de två senaste hemmamatcherna i Davis Cup i Kungl. Tennishallen. I april 2018 blev det seger mot Portugal med 3-2 och i september i år vinst mot Israel med 3-1.

Senaste vinsten mot Israel i september innebär att Sverige nu är framme vid Davis Cup Qualifiers. Matchen i Kungl. Tennishallen den 6-7 mars avgör om Sverige tar sig vidare och blir ett av de 18 lag som gör upp i Davis Cup Finals i Madrid i november 2020. Totalt 24 nationer gör, i kvalet i mars, upp om tolv platser till finalspelet. Övriga sex platser går till de fyra som gick till semifinal i senaste slutspelet (i november) plus Serbien och Frankrike som har fått wild cards.

– Vi har en stolt tradition på klubben med många minnesvärda DC-matcher. Det här blir den 17:e i ordningen sedan Sveriges match mot Sydafrika 1960, kommenterar Micaela Hjelm, evenemangsansvarig på KLTK.

HEMSIDA DAVIS CUP