Damlaget besegrade SALK

I onsdags kväll var det stockholmsderby på kungliga. KLTK-SALK slutade 4-2 efter spännande matcher.

Damernas elitserie är inne på sluttampen och i helgen så spelar KLTK mot GLTK på lördagen för att sedan möta Helsingborgs TK på söndagen. Tuffa uppgifter men chansen att nå SM-final finns fortfarande.

 

I matchen mot SALK så vann först Caroline Kållberg en komfortabel fjärdesingel mot Mikaela Kristofferson. På andrasingeln ställdes Paulina Milosavljevic mot Malin Ulvefeldt. Paulina är i singel obesegrad i elitserien men idag tog hennes vinstrad slut. Malin servade mycket bra matchen igenom och Paulina fick aldrig chansen att komma igång med sitt baslinjespel.

 

1-1 efter de inledande matcherna och spänningen var hög. Hilda Melander visade ännu en gång sin mentala styrka när hon stabilt kunde manövrera bort Jacqueline Cabaj Awad trots att spelet inte riktigt var på topp, att kunna vara cool på banan och vinna matcher när spelet inte stämmer är en nyckelfaktor för spelare som vill nå långt i sina karriärer.

 

Singeln mellan Rebecca Poikajärvi och Sandra Örtevall blev en nyckelmatch och Rebecca fick inte med sig gamebollarna i första set vilket gav 6-4 till SALK. Rebecca lyfte sitt spel i andra set och kunde sedan ta ett spännande matchtiebreak efter många spännande dueller i publikens smak.

 

I dubblarna ställde KLTK upp mot solida Melander/Milosavljevic på förstadubbeln och segern var klar. På andradubbeln föll tyvärr Söör/Poikajärvi trots flera fina chanser att vända.

 

Sammanlagt en viktig 4-2 vinst mot det unga SALK-laget som kommer bli starkare för varje år.