Damerna på kryssningstur

KLTK:s elitdamer hade en seriedrabbning i helgen där motståndet kom från Jönköpings TK och grannklubben Lidingö TK.

Lidingö TK stod som värd för helgens Division 1-sammandrag med matcher både på lördagen och söndagen.

På lördagen väntade Jönköping som ställdes mot KLTK:s Lovisa Condé, Alva Norberg och Emma Shasteen. Emma, som är en av spelarna i klubbens elitakademi, levererade med den äran vid sin seriedebut i damlaget och stod för två vinster. I par med Alva Norberg tog de hem dubbeln som sedan följdes av en komfortabel vinst i förstasingeln.

Alva Norberg hade en tuff batalj mot Linn Svärd där matchen avgjordes i ett matchtiebreak till fördel för Svärd. Lovisa hade även hon en jämn singel men föll mot Ellen Larsson. Lagmatchen slutade därmed 2-2 och dagen efter väntade Lidingö TK.

Tjejerna fick en trögare start än på lördagen och fick se sig besegrade i den första inledande dubbeln, trots en 7-6, 3-0 ledning. Singlarna startade sedan samtidigt och tyvärr var Stephanie Nylander från Lidingö TK för stark för KLTK:s Lovisa Condé. Underläge 0-2 och det var nu upp till Emma Shasteen och den 13-åriga debutanten Vaida Matuseviciute att rädda Kungliga klubbens heder. Båda tjejerna låg under inledningsvis men lyckades tillkämpa sig var sin vändning och därmed fastställa ett oavgjort resultat.

Våra elitdamer ligger nu på en stabil fjärdeplats med 4 poäng efter fyra spelade matcher. I topp hittar vi Lidköpings TK och Mälarhöjdens IK Tennis med 7 poäng vardera tätt följda av Trollbäckens TK med 5 poäng.

– Vi är nöjda med två kryss nu när serien tar ett kortare uppehåll. Vi hoppas på bra publikstöd för våra tre återstående matcher på hemmaplan den 6-8:e december, kommenterar lagkapten Joakim Blomgren.

Bild ovan: Isabella Svahn, Lovisa Condé, Alexandra Ristfeldt, Alva Norberg och Emma Shasteen.