Dags för finaler i Kannan

Nu har krutröken skingrats från semifinalerna och vi ser fram emot slutmatcherna i Kungens Kanna & Drottningens Pris 2018.

Två av förhandsfavoriterna möttes i semifinalen, europaettan från Ryssland Diana Shnaider mot ett år yngre och redan i tenniskretsar omtalade Linda Fruhvirtova från Tjeckien. Linda tog tag i taktpinnen från första poäng och fortsatte med det till sista boll. Pang 6-1, 6-2!

Diana kan ha störts av en mindre skada men inte mer än att hon senare vann semifinalen i dubbel i par med estländskan Aurelia Riga. Diana vill säkert ha revansch i dubbelfinalen där paret ställs mot Linda som där spelar tillsammans sin tjeckiska kompis Barbora Palicova (bilden ovan).

Den tjeckiska duon ska innan dubbelfinalen göra upp i singelfinalen av Drottningens Pris. Barbora som spelat stor tennis i Kungl. Tennishallen vann en mycket jämn semifinal mot vitryskan Aliona Falei med 6-4, 4-6, 6-4. Värt att notera att Linda och Barbora utgjorde 2/3 av det tjeckiska laget som vann Winter Cups (Lag-EM inomhus) för tre veckor sedan.

Singelfinalen i Kungens Kanna kommer även den att mönstra en spelare som är ett år ung i klassen; Belgiens Alexander Blockx. Alexander betvingade den duktige vänsterhänte polacken Pieczonka. För tredje dagen i rad vann Alexander första set efter ett stenhårt tiebreak och den här gången fick han även med sig andra set av bara farten.

I finalen ställs han mot starke och säkra ryssen Artur Kukasian som vann en dramatisk match mot fint spelande fransosen Arthur Fils 3-6, 6-3, 7-6 (1). Artur, utan H, var verkligen urstark i avgörande tiebreaket.

Vi hoppas många tennisintresserade stockholmare tar sig till Kungl. Tennishallen vid lunchtid på lördagen för att se när några av framtidens tennisstjärnor göra upp om de åtråvärda juniortitlarna.

Drottningens Pris final 12:00
Linda FRUHVIRTOVA (CZE) vs. Barbora PALICOVA (CZE)

Kungens Kanna final c:a 13:30
Alexander BLOCKX (BEL) vs. Artur KUKASIAN (RUS)

Pojkarnas dubbelfinal startar 12:00 på bana 1 och följs av flickornas dubbel efter att finalisterna i Drottningens Pris har fått regelrätt vila.