CTC-matcherna är tillbaka

The Association of Centenary Tennis Clubs (CTC), där KLTK är en av grundarna, satsar åter på ett digert tävlingsprogram efter två års pandemiupphåll.

CTC arrangerar årligen ett stort antal klubbmatcher för de 60-talet medlemsklubbar som ingår i nätverket. Under pandemin blev det en ofrivillig paus på två år, men nu är verksamheten åter i full gång.

Över fyrtio internationella team är anmälda till årets lagtävlingar och KLTK deltar i den största klassen – CTC Senior Competitions Europe 2022.

Villa Primrose Bordeaux är värd för KLTK:s gruppspel (30 september–2 oktober) där även Cumberland Lawn Tennis Club och Haagsche Lawn Tennis Club Leimonias är inlottade. Lagmatcherna består av singel, dubbel och mixed för spelare 35+ och 45+.

– Vinnande lag från Bordeaux kommer att gå vidare till en final 2023 och det är vår målsättning att ta oss dit, kommenterar KLTK:s spelande lagkapten David Holme.

KLTK är en av åtta grundare av CTC som bildades 1996 och har till syfte att vidmakthålla traditionen inom tennissporten genom aktiviteter på de ledande klubbar som har främjat tennissportens utveckling i världen.

Utöver grundarklubbarna är ytterligare drygt 60 medlemsklubbar från samtliga kontinenter med i CTC. Alla är äldre än 100 år och har en tradition av internationell tävlingsverksamhet.

 

Publicerat 220713