Svetlana om livet på College

I College-kollen tar vi pulsen på våra spelare som befinner sig i USA för att kombinera tennis med studier. Denna gång är det Svetlana Teterinas tur att dela med sig av sina tankar.

Svetlana kom till KLTK från Spårvägen som 14-åring och är känd för sin intensiva stil på banan. Tyvärr fick ”Lana” stora skadeproblem i slutet av juniortiden vilket ledde till operation och lång rehab. Men Lana kämpade sig tillbaka och är nu på plats på University of North Georgia, där hon går sitt första år.

Namn: Svetlana Teterina
Ålder: 20
Skola: University of North Georgia
Vilken säsong på skolan: Freshman

Vad är det bästa med att studera i USA?
– Att träffa nya människor, få professionell hjälp och bra träning. Det är också spännande att prova på ett helt annat liv än det hemma i Sverige.

Vad är det tuffaste med att gå på college?
– Vardagarna är väldigt stressiga och man måste hinna med allt från skola/plugg, träning, fys till sociala aktiviteter. Träningarna är dessutom tuffa och långa vilket göra att man är trött varje dag.

Vad är största skillnaderna mot att tävla i Sverige?
– Största skillnaden är definitivt kulturen och attityden inför varje match. Tennis förvandlas här till en lagsport, där du har lagkamrater som alltid stöttar dig. Man möter också spelare från hela världen, där vissa självklart spelar schysst, men majoriteten fuskar och kör fulspel, vilket är något man måste vänja sig vid.

Vad har du för tips till spelare som funderar på att gå på college?
– Var beredd på mycket träning och många matcher! Våga ta plats; det är inte lätt att komma helt ny och inte känna någon, men om du bjuder på dig själv, löser det sig med tiden. Man kommer inte överens med alla och det kommer att argumenteras inom laget. Det är därför viktigt att vara ärlig hela tiden och lösa de konflikter som uppstår.