Casper Ruud till Stockholm Open

Med bara en dryg månad kvar till matchstart meddelades att norska stjärnskottet Casper Ruud kommer till Stockholm den 6–13 november för att utmana ett starkt startfält med världsstjärnorna Alexander Zverev och Denis Shapovalov i spetsen.

Den 22-årigen norrmannen har på senaste tid gått från klarhet till klarhet och vunnit hela fyra ATP-titlar under 2021, vilket placerar honom på en tiondeplats på världsrankingen. Efter sommarens segertåg i Båstad, där han vann finalen mot Federico Coria, har Ruud siktet inställt mot ännu en seger i grannlandet.

– Jag ser otroligt mycket fram emot att få återkomma till Sverige och Stockholm Open. Sist jag spelade på svensk mark gick det riktigt bra och jag hoppas kunna prestera minst lika bra igen, säger Casper Ruud i ett pressmeddelande.

Den här gång lär dock norrmannen få kriga på absolut toppnivå med tanke på startfältet i Stockholm. Alexander Zverev, världsfyra och OS-guldmedaljör, och Denis Shapovalov, regerande Stockholm Open-mästare är några som också aspirerar på slutsegern.

Efter förra årets covid-torka kan alla tennisfantaster glädjande konstatera att Stockholm Open är tillbaka med besked. Trion Zverev, Shapovalov och Ruud kommer att få sällskap av många fler högt rankade spelare vilket bäddar för tennis i absolut världsklass i den kungliga Tennishallen.

Ett annat glädjebesked är att regeringen nu lättar på sina restriktioner vilket möjliggör ytterligare biljettsläpp till ATP-tourens mest anrika inomhusturnering, som i år genomförs för 52:a gången.

Köp dina biljetter till Stockholm Open HÄR.