Bronsmedalj i Svenska Juniorcupen

I februari startade Svenska Juniorcupen (lag-SM för 18-åringar) och i år var det ett nytt format med kval för samtliga klubbar och sedan ett slutspel för de 8 bästa klubbarna. Vårt pojklag fick tyvärr ge sig i kvalet men flickorna kvalade in till slutspelet.

Slutspelet avgjordes under helgen 24–26 mars i Salkhallen och efter seedning och lottning stod det klart att KLTK skulle möta Uppsala TK i kvartsfinalen. Där blev det en övertygande 4–0 vinst för KLTK tjejerna. I semifinalen var Helsingborgs TK ett nummer för stort och vann matchen med 4–0 efter bra kämparinsatser av KLTK:s tjejer.

Den sista speldagen ställdes tjejerna mot Fair Play TK i en avgörande match om SM-bronset. Det blev en riktig rysare och i den inledande dubbeln förlorade KLTK-tjejerna Johanna Dahlström och Fredrika Nicander på målsnöret (7–10 i matchtiebreak).

I singelmatcherna skulle Isabella Svahn, Fredrika Nicander och Lois Bernstein försöka vända lagmatchen för KLTK:s del, dock blev det förlust för Isabella i första singeln och Fair Play TK gick upp i en 2–0 ledning. Fredrika lyckades sedan vinna andra singeln och reducera till 1–2 i lagmatchen innan Lois kammade hem tredje singeln i ett matchtiebreak (10–8) och KLTK hade kvitterat.

För att avgöra bronsmatchen spelades ett matchtiebreak i dubbel. Isabella och Fredrika visade prov på mental styrka och fint dubbelspel när de gick segrande efter siffrorna 10–4. SM-bronset till KLTK var därmed ett faktum.

– Svenska Juniorcupens nya upplägg med slutspel är otroligt roligt där många duktiga klubbar får samlas och spela om SM medaljer. KLTK:s tjejer har gjort fina insatser i kvalet och slutspelet och det blir extra roligt att få avsluta med en SM-medalj. Vi kämpar i alla lägen och visar att vi är ett lag med bra sammanhållning där spelare och coacher hjälper varandra, säger coach John Björksund som har coachat under alla lagmatcher.

KLTK:s trupp under kvalet och slutspelet:
Isabella Svahn
Johanna Dahlström
Lois Bernstein
Lykke Lindorff
Fredrika Nicander
Anastasia Nesic
Rebecca Malmström
John Björksund (coach)
Lisen Rinman (coach)
Vaida Matuseviciute (coach)

Se intervju och matchbollar på KLTK:s Instagram.

Publicerat 2023-03-28