Blixt- och snöutmaning

Första helgen i februari spelades den 26:e upplagan av populära Blixtutmaningen som även fungerar som kickoff 2019 för IP-stegen.

Nästan 50 klubbkamrater trotsade snökaoset och plogade sig in till Kungl. Tennishallen tidigt på söndagsmorgonen för att genomföra ”Blixten”.

Varje deltagare spelade fyra matcher om 20 minuter. Det måste gå fort om ett så omfattande spelprogram ska kunna genomföras på en förmiddag. Men så är inte tävlingsmomentet syftet med ”Blixten” utan den sociala aspekten med möjlighet att under några timmar träffa nya klubbkamrater och därmed vidga gruppen av tennispartners.

Peter Leijon (mitten i bild) var högst rankad herre vid tävlingens slut, tätt följd av Carl Urban (till höger i bild) som knep 2:a platsen. På tredjeplats återfanns Jonas Bengtsson.

Bland damerna var det Cecilia Lillehöök som avslutade med bästa ranking med Marie Enbuske som god tvåa. Efter matcherna följde gemensam lunch och prisutdelning i restaurang Kungliga.

Ett stort tack till den uppskattade tävlingsledningen, ledd av Christian Jungefeldt från Klubbkommittén som med stöd från Marie Pohl skötte turneringen med fast hand.