Bicky Chakraborty har avlidit

Vår kära klubbkamrat Bicky Chakraborty har gått bort efter en tids sjukdom.

Den välkände entreprenören, företagsledaren, filantropen och tennisprofilen Bicky Chakraborty är död.

Bicky kom till Sverige från Indien som 21-åring och parallellt med studierna såg han ett behov av att förbättra bostadssituationen för Stockholms studenter. Intresset var väckt. Därifrån går en rak linje till den stora, välskötta och framgångsrika hotellkedjan, Elite Hotels of Sweden.

Sitt stora tennisintresse hade han med sig från hemlandet och under decenier har han varit svensk tennis stora tillskyndare.

När KLTK planerade att omforma Kungens Kanna & Drottningens Pris till en internationell juniorturnering var det naturligt att vi vände oss till vår klubbkamrat Bicky, för att höra om han hade möjligt att engagera sig i projektet. Det hade han och ingen, inte ens Bicky, kunde nog då ana att turneringen tio år senare, utan konkurrens, skulle klassas som en av de två främsta 14-årstävlingarna i Europa. Utan Bickys engagemang och utan Elite Hotels partnerskap skulle detta inte varit möjligt.

För att hedra minnet av Bicky kommer vi fortsätta vårt arbete med ungdomstennisen och vårt gemensamma projekt – den internationella juniorturneringen Kungens Kanna & Drottningens Pris.

På bilden ovan syns Bicky Chakraborty tillsammans med finalisterna från prisutdelningen 2020 i Kungl. Tennishallen.

Publicerat 2022-09-11