Bästa startfältet i Kannan

När sista dag för att avboka sin anmälan till Kungens Kanna & Drottningens Pris inföll i veckan kunde tävlingsledningen konstatera att det vankas tennis av högsta klass i Kungl. Tennishallen inom kort.

Nytt för i år är att Europeiska Tennisförbundet utsett fem av 150 turneringar att ingå i en så kallad ”Super Category”. Fler poäng och ännu mer spelarservice har lockat det bästa startfältet till Stockholm sedan turneringen anslöts till Tennis Europe Junior Tour.

I flicksingeln (U14) hittar vi bland andra topp tio-rankade Weronika Ewald från Polen, Estlands Brit Martin och Jovana Grujic från Serbien.

I pojkklassen återfinns åtta av de tio högst rankade spelarna. Det kan vara värt att hålla ett extra öga på nummer ett, Atakan Karahan från Turkiet, som gick till final i årets första Super Category-turnering i Khimki utanför Moskva. I den finalen föll han mot spanjoren Martin Landaluce, som också finns med i årets startfält av Kungens Kanna.

– Vilket fantastiskt spelarfält, utropar tävlingsledare Joe Beaton. Världens bästa juniorer från över 30 nationer kommer till oss. Vi har haft vassa startfält i många år nu men det märks att tävlingens nya status har effekt, avslutar Joe.

Kungens Kanna & Drottningens Pris spelas 22 februari till 1 mars. Kvalspel startar lördagen den 22:a och huvudtävlingen inleds måndagen den 24 februari. Kungafamiljen fortsätter traditionen, som inleddes 1901 av Oscar II, att svara för de vackra pokalerna.