Av 128 spelare återstår nu 64

Första omgången av den prestigefyllda Tennis Europe-tävlingen i Kungl. Tennishallen för 14 åringar är nu avverkad. De flesta seedade gjorde sitt jobb som förväntat och är vidare till andra rundan.

Det var hög nivå på spelet när huvudtävlingen i Kungens Kanna & Drottningens Pris drog igång på måndagen. Av de trettio svenskar som var i elden överlevde fyra tjejer och två pojkar.

De flesta favoriterna höll för trycket men 8:e-seedade italienskan Anna Paradisi fick se sig besegrad av Clervie Ngounoue, USA, trots övertag med 1-0 i set och ledning med 4-2 i andra. Ngounoue vann i december 2018 12-årsklassen i Orange Bowl.

Kvalspelaren Filippo Romano, Italien, stod för en stark insats då han övertygande besegrade 11:e -seedade schweizaren Kilian Feldbausch med 6-2, 6-1.

– Kul att det kom så mycket folk till hallen idag på första riktig speldagen. För de som tittar hit i morgon rekommenderar jag att se tysken Georg Eduard Israelan. En rolig spelare som servar med högern och spelar med vänstern, kommenterar tävlingsledare Joe Beaton.

Fyra svenskar överlevde första omgången i Drottningens Pris. På killsidan i Kungens Kanna har Alfons Ridström, Åby TK och Albert Saar, Lidingö TK gått vidare.

Arrangerande KLTK fick inte med sig någon spelare till runda två. Vaida Matuseviciute hade två matchbollar men föll 7-5 i avgörande och Sebastian Eriksson (bilden ovan) ledde 6-0, 3-0 mot skicklige Daniels Tens från Lettland, men lyckades inte knyta ihop säcken.

Välkommen till Kungl. Tennishallen med juniortennis i världsklass.