ATP planerar för hösten 2020

Herrproffsens organisation ATP har i samarbete med damernas motsvarighet WTA, Internationella Tennisförbundet, US Open-arrangören samt Franska Tennisförbundet som driver Grand Slam-turneringen på Roland Garros, utfärdat en preliminär kalender för starten av hösten 2020.

Det högst preliminära utkastet till en kalender är den första sedan den professionella tennisen avbröts i mars på grund av Covid-19 pandemin.

ATP Tour avser att återupptas fredagen den 14 augusti med Citi Open, (ATP 500 Washington, DC), följt av Western & Southern Open (Cincinnati ATP Masters 1000), som kommer att spelas på Flushing Meadows i New York. Därefter följer Grand Slam-tävlingen US Open, 31 augusti till den 13 september.

Efter New York väntar grustävlingarna i Madrid och Rom som föregår Roland Garros i Paris, som planeras att genomföras 27 september – 11 oktober.

– För Stockholm Opens del följer ATP noggrant nuvarande situation i världen med olika reserestriktioner och begränsning av sammankomster med förhoppning om att kunna addera flera turneringar till ATP-kalendern vid ett senare tillfälle i sommar, kommenterar Jamie Perry, VD i Stockholm Open AB.