Elitserien är färdigspelad

Det blev en fjärdeplats för damerna i årets Elitserie efter en gedigen insats av KLTK:s unga elitspelare.

Damerna säkrade fjärdeplatsen efter en seger på hemmaplan mot SALK med stadiga 5-1. Som enda lag i årets serie har KLTK spelat samtliga matcher med en junior på förstasingeln; Alexandra Viktorovitch, som vann fem av sju singlar. De två plumparna i protokollet kom mot Fed Cup-spelarna Johanna Larsson och Cornelia Lister. Lisa Zaar övertygat på andrasingeln med ett facit på 6-1 i matcher. Den enda förlusten kom mot en 300-rankad ryska och bland skalperna noterar vi vinsten mot den norska Fed Cup-spelaren Malene Helgø.

– Femtonårige Alva Norberg har visat stort mod och tar för sig rejält i sina matcher. Lovisa Condé (16 år) har haft skadeproblem under serien men har demonstrerat en härlig lagkänsla och stöttat sina kompisar vid samtliga matcher, kommenterar coach Magnus Ennerberg. Anna Leijon (17 år) har hållit jämna steg med heltidsproffsen på andra sidan nät och spelat drömtennis rakt igenom. Även Thyra Taune, årets comebackspelare som efter flera år på college i USA är tillbaka, har gjort väldigt bra ifrån sig och visar stort klubbhjärta trots studier och jobb vid sidan om. Det har varit viktigt för laget med en sådan erfaren spelare, fortsätter Magnus.

– I en tid då sex av åtta klubbar rekryterar internationella spelare för att stärka sina lag är det roligt att KLTK:s filosofi att spela med de som finns på klubben året runt har gett så fina resultat. Tjejerna har verkligen gett hundra procent från start till mål. Det har varit en ära att få arbeta med detta gäng, avslutar Magnus Ennerberg.