Anki ny chef för restaurangen

KLTK hälsar Anki Norgren välkommen som ny ansvarig för Restaurang Kungliga.

Vem är Anki Norgren?

– Jag är född och uppvuxen i Örby i Stockholm med mina tre bröder och mamma och pappa. Hur jag kom in på just denna bana vet jag inte, för när mamma lagade köttfärssås när jag var liten var det ketchup i färsen och pappa var aldrig någon matlagare. Jag valde nog yrket för att det verkade roligt och att jag kände att jag behövde ett sammanhang där jag fick utlopp för min kreativitet.

Vad har du gjort innan detta uppdrag?

– Jag gick hotell- och restaurangskolan i Globen. Därefter har jag jobbat i branschen till stor del i Stockholm, men även i Nya Zeeland, Australien och London. Från 2005 har jag arbetat med hotellrestauranger för Scandic, Nordic Choice Hotels, Radisson Blue och Hilton. Nyligen pluggade jag även till Food & Beverage Manager.

Är det något inom matlagning som du brinner extra för?

– Jag tycker om att jobba med grönsaker, vilket också ligger i tiden. Jag vill få ut mer av råvaran i sig. Till exempel att få en blomkål, med hjälp av rätt tillagningstemperatur, att smaka så mycket bättre.

Hur kommer vi gäster märka att det kommit en ny chef till restaurangen?

– Gästerna behöver inte vara oroliga för att vi tar bort kött och fisk. Men kanske vill jag jobba lite mer med den gröna maten och försöka få folk att öppna upp sig mer för att äta grönt. Dels för klimatet, dels för att det är nyttigt. Dock har jag redan noterat att vår salladsbuffé har en strykande åtgång så våra gäster verkar dela min passion för det gröna.

 

Publicerat 220513