Andy Murray gör entré

På tisdagen bjuds det på tennis i världsklass. Eller vad sägs om trefaldiga Grand Slam-mästaren och tidigare världsettan Andy Murray (bilden nedan) som gör sin SO-debut på centercourten i Kungl. Tennishallen.

Murrays match startar klockan 18:00, men redan klockan 16:00 kliver 79-rankade finska toppspelaren Emil Ruusuvuori in i turneringen.

Emil Ruusuvuori gör likt Andy Murray sitt första framträdande i Stockholm Open och finländaren har haft en häftig resa de senaste åren. I starten av 2019 låg Emil rankad runt 400-strecket på rankingen och har sedan dess haft en mycket stadig utvecklingskurva. I skrivande stund är Emil Nordens näst bäst tennisspelare på herrsidan och spås att bli en framtida topp-20 spelare. Spanjoren och 62-rankade Pedro Martinez står för motståndet och vi kan vänta oss en offensiv, modern och underhållande tennismatch som startar 15:30 på centercourten.

Kvällens höjdpunkt stavas Andy Murray och Viktor Durasovic. Norrmannen Durasovic, som gör sin debut i huvudlottningen av en ATP-tävling, stod för ett imponerande kvalspel. Andy Murray, som i år gör comeback efter ett längre skadeuppehåll, har under de senaste veckorna besegrat ett flertal topp-50 spelare. Murray får gälla som favorit men norrmannen ska inte räknas bort efter att ha spelat in sig på KLTK:s banor under ett antal dagar. Vinner Murray tisdagens match möter han turneringens topp-seedade Jannik Sinner, rankad 9 i världen.

SPELSCHEMA TISDAG
LOTTNING SINGEL
LOTTNING DUBBEL