Andra krysset för herrarna

Det blev ett andra kryss (2–2) vid den andra bortamatchen för herrarna mot Mälarhöjdens IK Tennis.

Vårt nykomponerade dubbelpar Alexander Watanbe Eriksson och Jonathan Backman tog en av ”pinnarna” efter en bra insats där de hade initiativet från start till mål; 6–3, 6–1. Parallet med dubbeln spelades 3:e singeln där vår Erik Grevelius föll efter 5–10 i avgörande matchtiebreak.

På andrasingeln var Sebastian Eriksson (bilden ovan) ånyo stabil och styrde matchbilden i sin seger mot erfarne Gustav Hansson; 6–3, 6–4.

Kvällens hetaste möte avgjorde slutresultatet när MIK-sonen Lucas Renard gjorde en stark insats mot KLTK:s Leo Borg. Båda spelarna var obesegrade i årets serie och Leo hade ett litet övertag i inledningen av den täta matchen. I andra set tappade Leo lite energi i knopp och kropp vilket räckte för att rutinerade Lucas Renard skulle ta chansen. Leo lyckades rädda några matchbollar efter stor tennis och hade egen matchboll vid 11–10 i matchtiebreak, men Lucas vann 5–7, 6–4, 13–11.

– Det känns surt med ett kryss efter att ha varit så nära. Vi vann 6 av 8 set men i lagtennis är det inte alltid det räcker, kommenterar den besvikne KLTK-coachen Rickard Billing.

Mälarhöjden, med klubbchef Sigge Mladenovic i spetsen, stod för en mycket välarrangerad match som ramades in av en stor, högljudd och sportslig publik.

KLTK möter Lidingö TK i Kungl. Tennishallen på torsdagen med start 17.00. Vid förlust blir det hissen ner till Division 1. Vid vinst kan det bli slutspel, men då måste alla stjärnor stå rätt och tennisguden vara god.