Academy of KLTK på US Open

Årets sista Grand Slam är snart till ända i New York. KLTK hade två spelare med på startlinjen i killarnas juniorklass, Sebastian Eriksson och Albert Saar.

För Sebastian Eriksson (bilden ovan) blev det här hans sjunde Junior Grand Slam. Han spelade strålande tennis under veckan enligt Fabio Mizzon som var med som ledare för båda spelarna under tävlingen. I första omgången besegrade Eriksson japanen Matsuoka med 6-3 i tredje set efter en imponerande vändning. I den andra omgången stod USA:s bästa junior, Learner Tien, för motståndet. Tien hade tidigare nått finalen i Australian Open och semifinalen i Franska Öppna, de enda två juniortävlingarna han hade deltagit i det här året. Sebastian visade att han hade kapaciteten att utmana toppspelarna genom att ta sig till tiebreak i det första set och upp till en ledning med 4-2 i andra, men tyvärr lyckades Tien vända och vinna med 7-6, 6-4.

Albert Saar spelade sin tredje Junior Grand Slam och vann den första kvalmatchen. Saar förlorade tyvärr i kvalfinalen. I dubbelspelet deltog båda killarna i huvudtävlingen, men denna gång utan framgång.

– Väldigt kul att Albert och Sebastian får uppleva dessa tävlingar, vår förhoppning är att de inspireras att göra det jobbet som krävs de närmsta åren för att kunna komma tillbaka dit som seniorspelare, kommenterar sportchef Magnus Ennerberg.

Publicerad 2023-09-08