Herrlaget föll i sista mötet

Sista matchen i årets Elitserie för KLTK:s herrar var mötet på hemmaplan mot Lidingö TK. Här skulle det avgöras vilka som gick till slutspel och vem som skulle åka ner till den lägre divisionen.

I enlighet med nya Elitseriekonceptet inleddes mötet med 3:e-singeln och dubbeln.

På singeln tog Lidingös Stefan Borg kommandot direkt och spelade oerhört snabb tennis där vår Axel Bergdahl (bilden ovan) inte hann med. Axel jobbade sig dock in i matchen och tog över mot en allt tröttare motståndare. Matchen slutade med vinst till KLTK efter 3–6, 6–2, 10–4.

På banan bredvid spelade Jonathan Backman och Alexander Watanabe Eriksson dubbel mot KLTK-fostrade Jakob Amilon i par med proffset Johannes Ingildsen från Danmark. En på pappret mycket svår uppgift och det skulle också visa sig att detta även gällde i verkligheten. Trots att KLTK-teamet gör den bästa dubbelinsatsen för klubben i årets serie och tar hem första set med 6–3 så avgör rutinen till fördel för Lidingö/Danmark.

Slutligen var det dags för Leo Borg att ta sig an proffssatsande Simon Freund och Erik Grevelius den före detta Davis Cup-spelaren Fred Simonsson.

Freund spelade fin tennis och gav aldrig Leo någon chans. I Leos schema fanns inte Elitserien med, men han valde att ställa upp för att hjälpa KLTK trots att han fysiskt inte var på topp.

På andrasingeln kämpade Erik Grevelius på och vann ett tufft första set men Simonsson kom tillbaka och servade mycket bra. När det drog ihop till ett avgörande spelade Fred Simonsson iskallt och skrev segersiffrorna till 6–7, 6–1, 10–7.

Förlusten mot Lidingö TK gör att KLTK till nästa år får lämna Elitserien.

Foto: Lars Hoffman

Publicerat 2022-12-16