32 nationer på startlinjen i Kungakannan

Att tennissporten är en av världens mest utbredda idrotter vittnar årets Kungens Kanna & Drottningens Pris om. Spelare från inte mindre än 32 nationer finns på plats i Kungl. Tennishallen.

De allra främsta U14-spelarna gör upp om värdefulla poäng som från detta år är fler än tidigare eftersom turneringen nu återfinns i den nya divisionen Super Category.

Det är svårt att sia om vem som står som slutsegrare nästa söndag i detta urstarka startfält. Men bland pojkarna måste nämnas Oleksandr Ponomar från Ukraina som vann stortävlingen i Tarbes för några veckor sedan.

Etta på rankingen just nu är Turkiets Atakan Karahan som var i final i årets första Super Category-turnering i Ryssland och som tog sig till semifinal i Tarbes.

Nicolai Baruskov från Tyskland kan vara årets bubblare att hålla ett extra öga på. Har spelat mycket bra så här långt i år och är ännu obesegrad i Winter Cups där Tyskland nu tagit sig till semifinal.

I Drottningens Pris ligger ett tungt favorittryck på ett år unga Brenda Fruhvirtova från Tjeckien (bilden ovan). Brenda är titelförsvarare i Stockholm och har en färsk titel från Tarbes i bagaget.

Bland övriga deltagare att studera extra noga finns hela den brittiska truppen. Laget har tagit sig till semifinal i Winter Cups och har ännu inte förlorat en individuell match.

I morgon lördag startar turneringen med kvalspel. Det blir tufft att ta sig därifrån till huvudtävlingen. Endast en kille och en tjej från Sverige är direktkvalificerade. Övriga svenskar har fått plats i kvalet genom wild cards.