30:e Blixtutmaningen avgjord

I söndags gick den 30:e Blixtutmaningen av stapeln. 42 deltagare bjöd på bra spel i totalt 84 matcher och skapade tillsammans en härlig tennissöndag i Kungl. Tennishallen.

Alla deltagare spelade fyra matcher var i sedvanligt högt tempo i Blixtutmaningen, som är en del av KLTK:s populära Indoors Position (IP), och samtliga anmälda kom glädjande nog till spel.

Efter de 84 spelade matcher stod det klart att regerande IP-mästarinnan, Therese Jernbeck, landade på högsta placering av damerna. Huvudet spelade onekligen inget spratt för Therese, som hon tog upp som en klassisk Blixtutmaningsreaktion i inför-intervjun HÄR.

Herrarnas kamp om förstaplatsen blev dramatisk. I sista spelomgången spelade förstarankade Per Söderpalm mot andrarankade Johan Wettergren en otroligt jämn match. Vid avblåsningen stod det tre lika i game. Matchen och hela Blixtutmaningen fick alltså avgöras med en allra sista boll som Per Söderpalm servade hem. Utmanaren Wettergren kommenterade på plats att han känt vittring på Per, men det räckte inte hela vägen.

Efter spel följde gemensam lunch med prisutdelning där herrtrean Nisarg Mehta, herrettan Per Söderpalm, damettan Therese Jernbeck och herrtvåan Johan Wettergren (på bilden ovan) tog emot priser. ”Årets svettband” delades ut till Per Andersson som sedan den nya IP-omgången startade spelat hela 34 matcher, inklusive Blixtutmaningen. En eloge för föredömlig IP-aktivitet!

Tack Daniel med personal på Restaurang Kungliga för god mat och fint fixat i restaurangen och ett lika stort tack till samtliga Blixtutmaningen-deltagare som tillsammans skapade en fin, gemytlig stämning och härlig klubbkänsla i Kungl. Tennishallen.

 

Publicerat 220321