VM brons för Sverige

De svenska herrarna imponerade stort under Veteran VM på Mallorca, och vann bronsmedalj i H70! Med i laget var KLTK-spelaren Göran Zwahlen.

Veteran VM pågick mellan den 5–14 oktober på ett soligt Mallorca. Bland de 22 deltagande nationerna var Sverige med och vann brons. Laget bestod av KLTK-medlemmen Göran Zwahlen, Per-Mats Carlsson (Växjö TS), Mikael Hellström (GLTK) och lagkaptenen Per Johansson (Järfälla TS).

I semifinalen utspelades det en särskilt jämn match mot Frankrike. Efter singelspelet stod det 1–1 i matcher mellan nationerna och allt avgjordes i en spännande dubbel. Det var i ett avgörande matchtiebreak som Frankrike lyckades bärga segern med siffrorna 10–6.

I den efterföljande finalen stod Frankrike som segrare över USA och tog hem guldmedaljen. Sverige stoltserades med bronsmedaljen, vilket belönade en enastående laginsats under turneringen.

– Det var två fantastiska veckor med tävling i både lag och individuellt, med toppen väder, kommenterade Göran Zwahlen.