Vinsttåget rullar vidare

Onsdagens bortamatch mot Lidköping följdes upp av söndagens d:o mot Tabergsdalens TK. Precis som i premiären var KLTK:s tjejer starka och kunde ta tåget hem med en vinst i bagaget. På tisdag är det hemmapremiär.

Ellen Allgurin, Alexandra Viktorovitch, Lisa Zaar, Lovisa Condé och Alva Norberg var gänget som åkte med coach Magnus Ennerberg till denna match.

– Ellen har varit i Australien och tävlat i två månader och landade i fredags, så hon visade ett rejält hjärta när hon kunde följa med oss, kommenterar coach Magnus Ennerberg.

Det var Elitseriedebut för Ellen som fostrats i Värnamo TK och för Lovisa som spelat på KLTK sen hon var en liten junior. Även för Alexandra var det en speciell match då Tabergsdalens TK är den klubb som fostrat henne från första slaget fram till hösten 2016 då hon flyttade till Stockholm för träning på Academy of KLTK.

I dubblarna vann Alexandra och Ellen komfortabelt på förstadubbeln. Lisa och Lovisa hade tyvärr en sådan match där de viktiga bollarna inte ville gå vår väg. Således 1-1 efter dubblarna och spännande singlar att vänta.

Alexandra satte nivån direkt på sin andrasingel och vann komfortabelt efter aggressiv och snabb tennis. Lisa spelade även hon med offensiv energi och kunde ge KLTK en skön 3-1 ledning. Ellen hade kommando i sin förstasingel men tappade lite energi i mitten på andra, inte så konstigt med tanke på förberedelserna, men visade sen vilket proffs hon är när hon tog sista två gamen i matchen. Som avslutning på dagen så krigade Lovisa Condé hem sin fjärdesingel efter underläge i första set 1-4 till seger 6-4, 7-6. Lovisa var riktigt stark mentalt och visade bra energi i det viktiga tiebreaket.

Således 5-1 till KLTK och redan på tisdag väntar nästa match. Då ställs vi mot tuffa Upsala TK som också inlett serien med två segrar. Ett toppmöte väntar med andra ord. Matchstart med dubblar 16.30 i Kungl. Tennishallen. Därefter följer fyra singlar som spelas parallellt. Så mycket action i vår hall på tisdagskvällen.

– Hoppas många medlemmar svänger förbi för att stötta KLTK:s damlag, uppmanar Magnus Ennerberg.