Träna din mentala styrka

Hallå Jenny Hagman, vad kan du hjälpa KLTK:s medlemmar med?
- Jag kan träna upp deras mentala styrka så att de får starka nerver och ett lugnt sinne.

Hur går det till?

– Jag blandar mental träning med coachning. Det kan handla om avspänningsträning, självbildsträning, målbildsträning, triggerträning och attitydträning. Jag kombinerar träning för både kropp och sinne, allt efter elevens behov.

Hur viktig är den mentala träningen för världseliten i tennis och golf?

– Den är avgörande. Fler och fler av världseliten i dessa sporter pratar om vikten av mental träning. Den som vill veta mer rekommenderar jag IDROTT- OCH LEDARSKAPSPODDEN. Här kan man lyssna till många profiler inom idrott och näringsliv.

Varför presterar motionstävlingsspelare bättre på träning än på match medan med eliten är det oftast tvärt om?

– Motionstävlingsspelaren har oftast inte tränat för tävlingssituationen och är därmed inte förberedd på den press som tillkommer på match, medans eliten alltid förbereder sig, både mentalt och fysiskt. Det kan handla om att träna på att känna igen nervositet, acceptera den och använda en trigger för att bli lugn och därmed kunna prestera på topp.

Du har själv tävlat på elitnivå i golf. Hur var din egen mentala styrka?

– Både bra och dålig. Jag var mentalt stark när jag hade förberett mig väl och tränat hårt. Men tyvärr hade jag inte tillgång till de mentala verktyg jag är medveten om idag och därför presterade jag inte alltid på topp när pressen blev hög.

Vad har du på gång idag?

– Jag finns på plats på InMo (Brahegatan) och KLTK Gymmet för de som vill ha hjälp med mental träning. Jag arbetar även med dessa frågor på Djursholms GK. I början av juni  släpper jag min första träningsbok för golfare där både teknikträning, fysträning, mental träning och kostråd ingår. Den mentala träningsdelen kan vara mycket värdefull för alla atleter som vill prestera på topp. Boken heter ”Stolt, stark & säker – en bok om helhetsträning för golfare”. LÄNK!

Vem skulle du helst vilja se i startfältet av årets Intrum Stockholm Open?

– Eftersom jag får välja fritt så tar jag Roger Federer.

Tidsbokning:
GYM@KLTK.SE eller 08-459 15 10