SM-Guld för Flickor 18

Efter en stentuff finalhelg i Kramfors kunde KLTK:s tjejer till slut ta med sig segerpokalen. Vi hade marginalerna på vår sida och efter inslagen matchboll utbröt vilt segerjubel.

I Svenska Juniorcupen för flickor 18 spelas det tre singlar och en dubbel i varje lagmatch. Ett eventuellt avgörande set avgörs som ett matchtiebreak till 10. Sverige är indelat i fyra regioner och segrarna i varje region möts i slutspelet.

I vårt regionspel besegrade vi i tur och ordning Bålsta, SALK och MIK och därmed kunde vi boka biljetterna till slutspelet i Kramfors. Hemmaklubben Kramfors samt Helsingborgs TK och GLTK var övriga klubbar som hade kvalificerat sig till slutspel.

Matcherna spelades på grus i Kramfors stora tält. Vi lottades mot hemmaklubben och matcherna startade med första och andra singel parallellt. Ebba Undén föll i två raka set mot en mycket stadig Brenda Njuki på första singeln. Ebba fick inte med sig gamebollarna och Brenda bjöd inte på några gratispoäng. Marija Milutinovic kom inte upp i normal standard på sin andrasingel men var stark i matchtiebreaket och vinsten kändes aldrig hotad. Thyra Taune vann som väntat sin tredje singel komfortabelt.

I dubbeln tog Marija och Ebba det första setet men det andra setet gick till Kramfors. Det avgörande matchtiebreaket var därför helt avgörande för matchutgången. Samtliga spelare på banan blev något passiva och långa krossdueller blev följden av detta. Vi hamnade i underläge 7-8 men kunde tack vare stadigt spel vinna med 10-8. Finalplatsen var därmed säkrad.
Finalmotståndare var GLTK, ett starkt lag med SM-mästarinnan Valeria Osadchenko på förstasingel samt den fantastiskt snabba och bollsäkra Amina St Hill på andrasingeln. De två inledande singlarna gick även denna gång parallellt och spänningen var olidlig. Ebba kunde efter mycket stadig och tung baslinjetennis ta det första setet mot Valeria. Marija kom inte in i matchen i det första setet och den bollsäkra St Hill fick en 1-0 ledning i set.

I det andra setet svängde båda matcherna, Marija var mer bestämd och styrde spelet med järnhand, hon kvitterade och matchtiebreak väntade. På Ebbas bana började Valerias toppade slag ge resultat, Ebba fick inte död på bollen och hon tappade andra set trots 5-4 ledning i det andra setets tiebreak, matchtiebreak väntade.

Båda matchtiebreaken gick till GLTK och vi låg under med 0-2. Båda Marija och Ebba var två bollar från att vinna matcherna, det kändes lite tungt. På tredjesingeln gick Thyra in och gjorde ännu en stadig insats. Hon tappade bara några strögame även i denna match och det gav oss bra utgångsläge för att vinna hela matchen. Dubbelvinst skulle ge SM-guld.

Marija och Ebba var taggade och de visade proffsighet när de trots sina tunga singelförluster helt kunde fokusera på dubbeln. Vi vann det första setet men hamnade i underläge med 3-5 i andra set. Tjejerna lyfte då sitt spel och tog fyra snabba game, SM-GULD!

Kul för alla tjejer som har varit med och spelat under säsongen. Vår fantastiska bredd visar sig ännu en gång vara avgörande. Trots att vår högst rankade spelare, Hilda Melander inte kunde medverka i slutspelet så kändes vår trupp otroligt stark. Vi hade den klart bästa spelaren på tredje singeln i Thyra Taune och tack vare det kändes det som att vi ledde varje match med 1-0 innan vi ens börjat. Dessutom var Matilda Karlsson på plats som reserv. Under regionsmatcherna var även Hilda Melander, Julia Norlin och Tove Kraft med och bidrog till segrarna.

Artikel på tennis.se