Slarvigt men logiskt i Eskilstuna

Efter det snöpliga resultatet mot Piteå förra helgen hade KLTK:s herrar en förhoppning om nystart mot TK Hobby på bortaplan i Division 1.

Anton Örnberg i par med Jesper Klöv-Nilsson övertygade och manövrerade ut Pasi Pannula samt före detta elitspelaren Adam Holmström med 6-3, 6-1. Hoppet om att lyckan nu hade vänt förstärktes när Stefan Lindmark (bilden) och debutanten Jonas Engström vände 5-9 i matchtiebreak till vinst 4-6, 6-3, 11-9 mot Marcus Mathisen/Petri Pannula.

Inför singlarna ledde KLTK således med 2-0. Jesper Klöv-Nilsson inledde med ett kompakt spel och krigade ner starka Marcus Mathisen samtidigt som Leo Borg mötte 15-årige Jack Wistrand. Jack gör en mycket stabil match och Leo kom aldrig upp i sin normala nivå trots att hoppet levde ända till slutet; 4-6, 6-7.

Inför de avgörande två matcherna hade KLTK en 3-1 ledning. Pasi Pannu spelade felfritt och snabb tennis och Anton gavs inga chanser att komma in i matchen; 2-6, 3-6. Samtidigt spelade Stefan fin tennis på första singeln mot Adam Holmström som hade kraftiga problem med sin axel både i serven och på forehand. Stefan ledde 6-0, 4-1 men efter bollbyte tappade han intensiteten och vips rann fem raka game iväg åt fel håll. I avgörande matchtiebreak inledde Stefan bra med en 4-0 ledning samt matchbollar vid 9-8 och 10-9 men tyvärr vann Adam Holmström med 10-12 och därmed fastställdes ett något onödigt slutresultat till 3-3.

– Återigen en tom känsla men som sagts tidigare, sista bollen måste vinnas i tennis. Två av nio matchtiebreaks och ett 10-tal missade matchbollar så här långt i serien är inte bara en slump och den främsta anledningen till att vårt unga lag inte kan haka på topplagen i år kommenterar coach Rickard Billing.

– Vi har saknat vissa spelare de senaste matcherna vilket blivit kännbart trots bra insatser. Vi har ett mycket ungt lag som kommer lära sig massor av den här säsongen. Det är roligt med ett lag med unga spelare som alla tränar på klubben eller i vår egen Akademi samt vår egen före detta junior och collegespelare Stefan 24 år som ålderman, avslutar Billing.

– Vi sliter på hårt imorgon igen mot Näsbypark och hoppas på fler spännande matcher avslutar assisterande coach Patrik Rosenholm.

RESULTAT & TABELL.