Ryssland åter på Kungatronen

Artur Kukasian inledde Kungens Kanna lite trevande men var ändå obeveklig när det drog ihop sig. För varje match höjdes nivån och i finalen mot Belgiens Alexander Blockx inledde han mycket starkt och höll sedan emot när det kom till de avgörande poängen.

Centercourten i Kungl. Tennishallen är extra snabb detta år vilket gynnade den hårt slående ryssen men Blockx imponerade när han via vinklar och högt tempo hittade tillbaks in i matchen. Alexander vände 1-4 till 6-5 och egen serve men setet slutade med tiebreak. För övrigt belgarens fjärde match i rad som inleddes med ett tiebreak i första set.

Men Kukasian var säkerheten själv och tog hem tiebreak-gamet. I andra set var det en knapp fördel Blockx ända till slutgamen då återigen Kukasian spelade imponerande säkert. 7-6, 7-5 till Artur Kukasian och Ryssland har åter bärgat en singeltitel i Kungens Kanna.

– Imponerande tennis i pojkarnas final ännu en gång. Vore verkligen kul om Alexander Blockx kommer tillbaks nästa år eftersom även han, såväl som vinnaren i Drottningens Pris, är ett år ung, kommenterar tävlingsledare Joe Beaton.