Odramatiskt kryss säkrar kontraktet

På söndagen mötte KLTK:s elitherrar i Division 1 Näsbyparks TK i Eskilstuna. Det var den första matchen av årets fem som var relativt odramatisk och slutade rättvist 3-3.

Näsbyparks Jonas Brobeck/Christoffer Solberg var för starka på förstadubbeln mot Anton Örnberg/Jesper Klöv-Nilsson och vann övertygande. Stefan Lindmark/Leo Borg inledde starkt men tappade 4-1 och setboll vid 5-4 till 6-7 men därefter tog de över matchen helt och vann ohotade med 6-7, 6-1, 10-2 mot Anton Waern/Filip Engström.

På fjärde singeln fick 16-årige Jonas Engström göra sin singeldebut mot Anton Waern. Han stred tappert och förutom en svacka i mitten av första set så gjorde han en stark insats. Anton vann med 3-6, 5-7 och Jonas blev en värdefull erfarenhet rikare. Jesper Klöv-Nilsson (bilden ovan) har så här långt gjort en stark serie och vann sin fjärde singelmatch i raka set efter kompakt spel. Således 2-2 inför de avslutande singlarna.

Stefan Lindmark hade det tufft att matcha Christoffer Solberg på första singeln men det blev spelmässigt en bra tennismatch, 1-6, 3-6. Anton Örnberg fick den tuffa uppgiften att rädda ett kryss och ställdes mot tränaren Jonas Brobeck. Brobeck var ledare åt bland andra Anton på sin senaste ITF-resa. Jonas är en riktig kämpe och svårspelad serve-volleyspelare. Anton fick serva under press vid ställningen 4-5 men höll skärpan i takt med att Jonas kroknade och vann sedan 9 raka games, 7-5, 6-0.

– Grabbarna gör det bra i helgen, alla visar hjärta och krigar till sista boll, kommenterar coach Rickard Billing. Extra roligt att skadade Erik Grevelius väljer att följa med för att stötta sina lagkamrater. Det känns skönt att vi redan nu säkrat kontraktet till 2018 inför den avslutande helgen där vi ställs mot storsatsande topplaget Lidingö TK samt Danderyds TK, aslutar Rickard Billing.