Ny färg i tennishallen

Den ursprungliga hallen med fyra banor och en centercourt har målats under december och januari. Väggar och takbalkar har återtagit originalkulörten från 1943.

När arkitekt Sture Frölén* på uppdrag av Kungen skapade Kungl. Tennishallen så färgsattes väggarna i den stora hallen med en lätt ljusgul kulört på de låga väggarna längs med banorna medan de välvda väggarna fick en mörkare gröngrå färg. Syftet var att skapa en perfekt tennismiljö samtidigt som de stora kortsidesväggarna inte skulle dominera rummet.

I samband med att ytskikten i hallen nu lagats och målats har också färgen på väggar och balkar återskapats till original.

* Sture Frölén, född 13 maj 1907 i Stockholm, död 27 december 1999 i Båstad, var en framstående svensk arkitekt. Frölén blev känd för 1930-talets elegant utformade bostadshus i funktionalistisk stil i Stockholm. Frölén har skapat många av de mest framträdande husen på Gärdet. I sin omfattande verksamhet ritade han senare byggnader av olika slag såsom idrottsanläggningar, industrier, kommunalhus, skolor och kyrkor.