Klara och Leo mästare i Masters

Det är färdigspelat i Svenska Juniortouren. Segrare i årets Mastersslutspel blev Klara Milicevic och Leo Borg.

Årets bästa poängplockare i Svenska Juniortouren stod på startlinjen i 14-åringarnas slutspel, som gick av stapeln i Näsbypark. Masters har spelats sedan 1982 och bland de tidigare vinnarna finns Stefan Edberg, Magnus Norman och Sofia Arvidsson.

I årets final på flicksidan möttes Klara Milicevic, Tabergsdalens TK, och Julia Lövqvist, Upsala TK, i en tuff tresetsdrabbning. Milicevic har varit årets dominant i 14-årsklassen och fullbordade i somras en svensk ”Grand Slam” genom sina fyra stora turneringssegrar i SALK Open, JSM inne, Båstadtennis och JSM ute. Pricken över i:et på en framgångsrik säsong blev segern i Svenska Juniortouren Masters. Milicevic vann finalen med 6–7, 6–2, 7–6.

Pojkarnas match om slutsegern blev en repris från sommarens final i utomhus-SM då Leo Borg, KLTK, och Isac Strömberg, Åkersberga TK, på nytt ställdes mot varandra. Båda spelarna hade imponerat under helgen och gått obesegrade från gruppspelet fram till final. Liksom på gruset i Båstad i somras drog Leo Borg det längsta strået och kunde säkra segern med 6–3, 6–3.

– Jag är väldigt nöjd med matchen. Jag hittade en bra balans och försökte föra spelet men på ett kontrollerat sätt, säger Leo Borg till nptk.se.

Både Klara och Leo har sin träningsbas på Academy of KLTK i Kungl. Tennishallen.