Grusläger på hemmaplan!

Vecka 17 (direkt efter JSM inomhus i Göteborg) var det dags för grustennis/fysläger för våra flitigaste tävlingsjuniorer. Vi valde i år att ha lägret på hemmaplan då våra grusbanor var i fint skick redan i mitten av april! Tack vare ett gediget arbete av fastighetsskötare Per och Patrik, samt med god hjälp av våra juniorföräldrar kunde vi konstatera att banorna var i perfekt skick för ett tufft träningsläger.

Måndag till onsdag var det träning klockan 17–20 varje dag. Dessa första tre dagar var det fokus på slagträning på grusbanorna samt löpning i Lill-Jansskogen. Alla juniorer sprang totalt ca 2 mil var under de tre första dagarna och det var en hel del trötta juniorer som på torsdagen fick en hel vilodag…

Fredag–söndag var heldagar med två tennis-, samt två fyspass varje dag. Vädret var perfekt och det tränades en hel del glidteknik på banorna samt intervaller/löpning på fysträningen. Till lunch serverades pasta varje dag på restaurang GV.

Som sista tennisaktivitet på lägret anordnade vi på söndagen efter lunch en tiebreakturnering för alla juniorer. Vinnare i huvudturneringen blev Marija Milutinovic som slog Thyra Taune i finalen. I tröstturneringen segrade Matilda Karlsson över Erik Johansson. Många spännande matcher spelades och stämningen var på topp på den välfyllda läktaren!

Avslutningsvis spelades det en fotbollsmatch på Gärdet. Och vilken match det blev! Laguppställningarna var följande: I ena laget spelade alla tjejer tillsammans med tränarna och i det andra laget spelade alla killar. Det blev en oerhört dramatisk avslutning där Eric Hedman blev den stora matchhjälten när han sparkade in det avgörande målet för killarna. Det blev seger med 5-4! Det ska poängteras att killarna var 18 spelare mot tjejerna/tränarnas 13. Vi tränare konstaterar så här i efterhand att våra baksidor på låren nog är lite kortare än vi trodde…
 
Lägret blev en perfekt start på grussäsongen för våra juniorer som nu har spelat in sig ordentligt på gruset samt förbättrat sin kondition avsevärt!

Bra kämpat allihopa och tack för ett lyckat läger!

/Tränarna med träningsvärk…