Gotska tog juniorerna till Ystad

KLTK:s tävlingsjuniorer har varit i Ystad på ett kombinerat tränings- och tävlingsläger i samband med YSB Open.

Med support från KLTK:s huvudsponsor, Fastighetsbolaget Gotska, deltog 15 tävlingsjuniorer i YSB Open eller Ystadspelen som turneringen också kallas. Totalt spelade truppen 78 matcher med spridning över flera åldersklasser.

Lägret pågick mellan den 21-29 juni och under vistelsen har spelarna bott tillsammans på ett loft med våningssängar i anslutning till Ystad TK. Utöver de täta matcherna började dagarna med en morgonjogging och tennisträning innan dagens första matcher. De spelare som inte hade match fortsatte träning. Utöver den organiserade träningen ansvarade varje spelare för att genomföra ett eget fyspass varje dag.

Ystad TK disponerar en komplett anläggning som förutom tennis erbjuder fotboll, minigolf och padel. Precis intill utomhusbanorna ligger  dessutom stranden, utmärkt för både fys och bad.

Ledare och tränare för resan var René Lindberg tillsammans med Julia Norlin.

– Vi vill tacka Ystad TK och klubbchefen Lars Ekdahl för en härlig vecka med bra arrangemang som inkluderade boende och goda träningsmöjligheter, kommenterar Réne. I samband med Ystadspelen pågick även en stor internationell damtävling, Swedish Ladies, där våra juniorer kunde titta på matcherna och finna inspiration, en perfekt tennismiljö med andra ord avslutar René Lindberg.

Resultat i urval:

Anna LeijonFinal DS, spelas vid annat tillfälle.Vinst FS16
Lovisa CondéSemi DS Final FS16
Jonas EngströmVinst PS16
Leo MitelmanFinal PS16
Sven-Filip LåftmanSemi PS16
Elliot Altman Kvart PS16
Sebastian Jonsson Kvart PS16
Viktor Ek Johannson Kvart PS16
Alva NorbergFinal FS14Vinst FD14
Alexander ErikssonFinal PS14Vinst PD14
Ethan BlotVinst PD14
Christoffer NorlinFinal PD14
Fredrik AlhankoFinal PD14
Gabriel BernerSemi PD14
Tobias UlanderSemi PD14