Flaggan i topp för herrarna

Herrarnas elitserie avslutades mot gästande GLTK och det bjöds på högklassig tennis för publiken på plats. Gästerna segrade med 4-2.

GLTK behövde ett kryss för att vara klara för SM-Final så det var ett starkt och laddat lag på andra sidan nät. KLTK:s lag stod upp riktigt bra i de inledande dubblarna. Juniorerna Elliot Altman och Timothy Carlsson-Seger genomförde en väldigt stark andradubbel men föll med några bollars marginal mot ett bra par. På förstadubbeln fick vi se en välspelad och underhållande match. Hemmalagets Jakob Amilon och Simon Freund lyckas i två jämna set besegra DC-hjälten Markus Eriksson i par med Christian Samuelsson.

I singelspelet var det fyra tuffa matcher på pappret. De 17-åriga hemmaspelarna Linus Carlsson-Halldin och Sebastian Abboud kom i somras till semifinal i JSM där de föll mot 18-åringarna Olle Wallin och John Hallquist-Lithén. Även i dagens matcher visade det sig att gammal är äldst då GLTK tog båda singlarna i raka set.

Eric Ahrén Moonga spelade andrasingel mot servespecialisten Christian Samuelsson. Ledning 5-3 i första för Eric men tyvärr förlust i två set. På förstasingeln fick vi se en skräll då hemmalagets magiker Freund besegrade top 300-rankade Markus Eriksson i en tuff tre-setare.

Serien är slut för i år och KLTK avslutar på en fin femteplats. Elva spelare har varit med och spelat matcher och även denna gång är vi den klubb som släpper fram flest juniorer i seniorlaget. Åtta juniorer, varav fyra varit på KLTK sen minitennisåldern, har i år fått möjlighet att spela elitserietennis med stark support från våra tre ankare Simon Freund, Jakob Amilon och Eric Ahrén Moonga.

– Vi tror väldigt mycket på vårt sätt att jobba med serierna som ett sätt för spelarna att få bra matcher och utvecklande erfarenheter, kommenterar coach Aftab Baig.

KLTK:s lag 2019:
Sebastian Abboud
Eric Ahrén Moonga
Elliot Altman
Jakob Amilon
Linus Carlsson-Halldin
Timothy Carlsson-Seger
Jonas Engström
Simon Freund
Sebastian Jonsson
Jan Koupil
Alexander Watanabe-Eriksson