Erik Grevelius i College-kollen

Få collegeskolor inger sådan respekt som University of Georgia. När Erik Grevelius efter en mycket fin juniorkarriär blev erbjuden en plats i UGA:s tennislag tog han chansen.

Erik lever nu drömmen på en av de mest legendariska skolorna i USA, där bland annat svenske Mikael Pernfors danats från en duktig spelare till en stjärna på ATP-touren. För internationella tennisfans är skolan mest känd för att John Isner, efter fyra år på universitetet, snabbt etablerade sig i världstoppen.

Erik kom till KLTK från Lidingö TK som 16-åring för att öka sin internationella satsning via Academy of KLTK. Som 18-åring fick han spela juniorklasserna i Australian Open, Wimbledon och US Open, samt tog EM-silver i dubbel i par med NPTK:s Gustaf Ström.

I helgen inleds det prestigefyllda NCAA-slutspelet där Georgia, rankade 10:a i USA, drömmer om att nå hela vägen. Vi vet att Erik kommer ge allt för att dra sitt strå till stacken.

Namn: Erik Grevelius
Ålder: 20
Skola: University of Georgia
Antal år på skolan: Snart två

Hur är det att gå på en så legendarisk skola?
– Fantastiskt roligt. Mycket hög klass på allt från coacher, fystränare, fysio och dietist till lagkamrater och anläggning. Skolan har en hög ambition med alla sina idrottslag och vi tränar och tävlar hårt och mycket, vilket är utvecklande. Jag uppskattar också att vi tävlar som ett lag. Det blir en härligt högljudd stämning på matcherna och att glädjas och fira tillsammans är riktigt kul.

Vad har du lärt dig mest av din tid i USA?
– Att vara disciplinerad. Det är ett måste för att klara av både tennis och universitetsstudier. Inom tennisen har jag framför allt ökat på säkerheten i mitt spel, eftersom det blir många timmars träning med mycket kvalificerade sparringpartners.

Du spelar i ett väldigt tufft lag, där en av killarna till och med fick ett Wild Card till en ATP-tävling i år. Hur är konkurrensen i laget om att få spela matcher?
– Det är tufft! Vi är 10 i laget och till varje match tas sex eller sju spelare ut. Hittills har jag nästan alltid fått spela. Men marginalerna är små och det gäller att hela tiden prestera på topp. Jag upplever dock inte att stämningen bland oss lagkamrater påverkas negativt av konkurrenssituationen. Var och en gör sitt bästa och coacherna tar sedan ut laget. En tågordning som alla accepterar.