Du har alltid glädje av din tennis

KLTK arrangerade ett mycket välbesökt seminarium med Nina Wennerström från agentfirman Octagon på temat; Vad krävs för att nå toppen?

Initiativtagare och moderator var Mats Ögren och seminariet drog fulla hus. 90 anmälda men nästan 100 kom för att lyssna på Ninas råd kring vad som krävs för att nå väldstoppen i tennis idag. Nina arbetar som spelaragent för det internationella företaget Octagon och representerar 15 framstående spelare.

Bortsett från många handfasta råd för den som verkligen vill satsa på en karriär som tennisproffs var Ninas huvudbudskap: Förtsätt med din tennis oavsett hur det går, du kommer att ha glädje av detta i hela ditt liv. Blir du inte världsstjärna så kan det ge dig enormt mycket annat så som utbildning, anställning och en massa glädje. 

På frågan vad som skiljer svenska elitjuniorer från utländska svarade Nina: De börjar tidigare, de tränar mer och de de tävlar oftare. För en elitsatsande junior rekommenderade Nina att tävla internationellt och åk till en akademi. Nina varnade för faran att bli stjärna på hemmaplan, bättre då att åka utomlands och få tufft motstånd.

Viktigaste rådet från Nina till alla juniorer och föräldrar var släpp inte skolan. Många spelare på 10-topp listan har akademiska examen.

Det mycket uppskattade seminariet avslutades med en varm applåd till Nina och Mats. Därefter blev det varmkorv med bröd.